Zenetörténeti workshopok

Zenetörténeti workshopjaink betekintést nyújtanak a magyar zenei és egyben ifjúsági kultúrák közül három fejlődéstörténetébe, mai meghatározó trendjeibe. Valamint a retro történetével foglalkozó workshopunk segít egy kicsit visszatekinteni a múltba, reklámok nélkül. Számos érdekes segédanyag és hanghordozó segítségével próbáljuk meg elhelyezni őket a legújabbkori magyar társadalomtörténet idővonalán. Interaktív kvízek, csoportos és egyéni feladatok gondoskodnak róla, hogy a résztvevők ne unatkozzanak.

Bátran ajánljuk alternatív történelemóra, osztályfönőki óra tematikájába, illetve ugyanúgy passzolhat egy művelődési központ, ifjúsági intézmény, klub vagy éppen nyári táborok kulturális programjába is. Az átbeszélendő témák érzékenységét figyelembevéve inkább a 15+ korosztálynak ajánljuk, kivételt képez a retro világot körüljáró workshop, amely minden korosztálynak felejthetetlen élményt nyújt.

Magyar reggae

A hazai karibi zene története egészen az 1960-as évek elejéig nyúlik vissza. Ekkor nagy slágeríróink olyan sikerek zenéjére írtak magyar szöveget, mint a Banana Boat (Day-O). Az 1980-as évek közepén a Ladánybene 27 zenekar megalakulásával aztán a honi reggae élet is beindult. A workshop keretében lehetőség nyílik megismerkedni a magyar reggae fejlődéstörténetével egészen a kezdetektől a mai napig. A közösen eltöltött idő során elhelyezzük a “stílust” a magyar történelem idővonalán, valamint olyan társadalomtörténeti kérdések is szóba kerülnek, mint szolidaritás, rendszerkritika.

Magyar hip-hop

Ki gondolta volna, hogy a hazai hip-hop már több, mint 35 éves. Ekkor jelent meg Fenyő Miki Jól Nézünk Mi Ki című albuma, amely egyből magával ragadta a fiatalok ezreit és beindult a break mozgalom. A szövegvilág a rendszerváltástól kezdve nagy utat tett meg, csak úgy, mint a hazai és külföldi társadalmi változások függvényében maga a hip-hop helye is állandóan változott. Mostanra már az egyik leghallgatottabb zenei stílusról van szó, amely mellett nem lehet egy legyintéssel elmenni. A benne alkotó személyek közül még az egykori underground-ot képviselő MC-k is ma már a bulvár és akár a politikai sajtó céltáblái, “termékei” lettek. Na, de mi is az az underground? Rendelje meg workshopunkat és biztos lehet, hogy ez is kiderül.

Magyar punk

Lázadó ifjúsági múló szeszély? Szipuzó fiatalok az aluljáróban? A rendszer ellenségei? Államtitkárok titkos élete? Mindezen kérdésekre fény derülhet a magyar punkkal foglalkozó workshoppunkból, amelyben természen szó esik a csöves jelenségről, a ’80-as évek hazai életéről (érintve a skinhead mozgalmat is) a mindenkori politika és társadalom hozzáállásáról a punkhoz.

Magyar retro

A kakukktojás. A magyar retro életérzés mára talán már egy elcsépelt kifejezéssé vált. Azonban egy workshop erejéig körbejárhatjuk a 1960 – 1990 közti korszak zenei világát, betekinthetünk az akkori Magyarország társadalmának lelki tükrébe. Ez a workshop minden korosztály számára felejthetlen élményt hoz azzal. Gyerekeknek, fiataloknak bemutatja a letűnt kor értékeit, míg a felnőtt és az idős korosztály pedig felevenítheti az egy életre szóló személyes élményeiket.

További információért, egyénre szabott árajánlatért küldjön email-t a kulturvilag@gmail.com elérhetőségre zenei workshop téma megjelöléssel.

Create your website with WordPress.com
Kezdjük el
%d blogger ezt szereti: